Hírek

Minden ami fontos

A Váci Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület meghívására érkeztek egyesületünk tagjai Rejtő Ildikó olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sporolója, Dr. Kamuti Jenő világbajnok vívó, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke és nem utolsó sorban Dr. Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója és a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke.

Dr. Kárpáti György bemutatta az egyesület létrejöttét, céljait, küldetéséről már Ildikó beszélt, Jenő pedig büszkén számolt be arról, hogy az egyesület tagjai között 12-en a Nemzet Sportolói is.

Dr. Kamuti Jenő azt mondta, bár ezüstben fogant karrier az övé mégsem érez beteljesületlenséget emiatt, sőt soha nem tartotta kudarcnak, hogy az olimpiákon második lett. Neki nem volt életcélja, hogy olimpiai bajnok legyen, a legjobbak közé akart bekerülni és 20 évig ott lehetett. Orvosi pályafutásának sikerességéről is mesélt a találkozón.

Ildikó magával hozta tőrét, amit a jelentkezők kezükbe vehettek, megnézhettek. Ildikó olimpiai és világbajnoki sikereiről azt mondta, az már sporttörténelem. Igaz a statisztikai adatok ennél többet mondanak: összesen 2-2 arany és bronz, 3 ezüstérmet szerzett az 5 olimpián, amin részt vett. A világbajnokságokon 5 aranyt, 7 ezüst és 3 bronz helyezést ért el.

Gyuri bácsi egyesületünk elnöke, mint mindig rengeteg vicces, emlékezetes történetek mesélésével szórakoztatta a közönséget. A világ pólósportjának legszínesebb egyénisége, ezt így értékelte: „3 olimpiát, 3 Európa-bajnokságot nyertem, és 4600 vesztes futamot néztem végig a lóversenyen, szóval piszkosul megedződtem.” Faggatták barátságáról Carlo Pedersolival vagyis Bud Spencerrel.

A jóhangulatú beszélgetés a szokásos játékkal zárult.