Hírek

Minden ami fontos

A kecskeméti Honvédelmi Ifjúsági tábor meghívására érkeztek Halhatatlan Egyesületünk tagjai Dr. Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója és Vaskuti István olimpiai- és világbajnokbajnok kenus.

Dr. Kárpáti György az egyesület elnöke megköszönte a meghívást, majd néhány szóban bemutatta egyesületünk megalakulását mely azoknak a sportolóknak a tagságával jött létre, akik a legtöbb és legnagyobb sikerekkel büszkélkedhetnek a magyar sport egész története során.

Mindenki „Gyurikája” mesélt sportpályafutásáról a kezdetektől, emlékezetes élményekről a medencében és persze legjobb barátait sem felejtette el megemlíteni, Puskás Öcsit és nem utolsó sorban Bud Spencert (Carlo Pedersoli). 17 évesen robbant be a köztudatba, mikor minden idők legfiatalabb válogatott vízilabdásként aranyérmet nyert az 1952-es Helsinki olimpián, s ezt a rekordot azóta sem sikerült senkinek megtörnie. Ahogyan mondta a hazahozott aranyat még két másik a Melbourne-i és a Tokió-i követte.

Vaskuti István elmesélte, hogyan és miért kezdett el sportolni, valamint azt is, hogy a siker nem csak magától jön, tenni is kell érte. Az élsportolói élet lemondásokkal jár, de mindez nem összeegyeztethetetlen a tanulással, hiszen Ő is és Gyuri bácsi is diplomát szereztek sportolói karrierjük mellett. István mottója szerint az egészséges életmód és a mozgás elengedhetetlen részét kell, hogy képezze életünknek, Ő a mai napig aktívan kenuzik, fut és edzősködik.

Most is volt filmvetítés, izgalmas kvízjáték az eseményt pedig dedikáció és közös fotózkodás zárta.