Hírek

Minden ami fontos



A olimpiai bajnok és ezüstérmes, Eb-negyedik helyezett labdarúgó Dunai Antalt is beiktatták a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe. "Nagyon nagy megtiszteltetés ennyi olimpiai bajnok között ennek a társaságnak a tagja lenni" - mondta a mob.hu-nak az ünnepség után a ma is aktív bajnok.

A Vigadóban csütörtök este rendezett ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviseletében Berzi Sándor alelnök tartotta a laudációt, majd Kárpáti György elnök gratulált az új "halhatatlannak", akit népes baráti kör kísért el.

A 72 éves Dunai Antal "halhatatlanná" választásával ismét van képviselője a legnépszerűbb magyar sportágnak, a labdarúgásnak a magyar sportolók legjobbjainak klubjában. "Nagy megtiszteltetés ért, nem is számítottam rá. Karácsony körül hallottam olimpikontársaimtól, hogy felmerült a nevem, majd kaptam egy nagyon szép levelet Kárpáti Gyuriéktól, amiben azt írták, egyöntetű volt a döntés. Nagyon nagy megtiszteltetés ennyi olimpiai bajnok között ennek a társaságnak a tagja lenni! Nagyon sok nagyság van a magyar sportban, akik közül lehetett választani. A személyemmel most egy labdarúgó is bekerült a halhatatlanok közé" - mondta Dunai Antal a mob.hu-nak.

Mexikóváros olimpiai bajnoka azt is elmondta, külön öröm volt számára, hogy családja, barátai - köztük Kóbor János, az Omega frontembere - is részt vehetett az ünnepségen. A társaság - melyet Halhatatlanok Klubja néven 1991-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége hívott életre - húsztagú, ha valaki eltávozik közülük, a közgyűlés titkos szavazással dönt az utódlásról. Ezúttal Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó novemberi halálával üresedett meg egy hely.

Az egyesület nonprofit szervezetként tevékenykedik, tagjai nem részesülnek díjazásban.

Forrás: Mob.hu