Hírek

Minden ami fontos

Kárpáti György már elmúlt nyolcvanéves, mégsem lassít. Ennek meg is lett az eredménye. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kórházba került, egy rehabilitációs osztályon vizsgálják. A Borsnak elmondta, korából adódóan már vannak egészségügyi problémái, de reméli, nincs komoly baja.



– Bízom benne, hogy nem sokáig kell itt lennem. A tervek szerint két hét múlva hazamehetek, de persze csak akkor, ha jók lesznek az eredményeim. Van itt egy osztályvezető orvos, aki már vagy húsz éve a kardiológusom, a barátom, ő pirított rám és parancsolt kórházba. Magamtól biztosan nem jöttem volna. Igaza van, el kell fogadnom, hogy már nem vagyok fiatal, elmúltam nyolcvan, lassítanom kell. Azt mondta, vissza kell vennem a tempóból, mert nem lesz ennek jó vége, és be kell látnom, ha sokáig szeretnék élni, márpedig szeretnék, ügyelnem kell magamra! – magyarázta Gyurika, aki a kórházban töltött időt arra fordítja, hogy kitalálja, miként könnyítsen az életén, hogy a felhajtás ne menjen az egészségére.

– Nehéz lesz. Sokan fordulnak hozzám, barátok, sportolók, ismerősök, hogy adjak nekik tanácsot, nyújtsak nekik segítséget. Sok energiát elvesz, hogy megpróbálok mindenkinek megfelelni. Előfordult, hogy valaki azért keresett meg, mert az unokáját nem vették fel az óvodába, és megkértek, járjak közben. Aranyos emberek, de le kell építenem ezeket a megkereséseket – morfondírozott Kárpáti, aki abban reménykedik, hogy az alapproblémái és a cukra mellett nem találnak nála más betegséget, s a kórházban töltött idő inkább csak a pihenésről fog szólni.