Hírek

Minden ami fontos

Orvosa parancsára feküdt be a kardiológiai osztályra a háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti György, aki büszkén újságolta a Borsnak: kiderült, kiváló egészségi állapotnak örvend. Kezelőorvosa azonban figyelmeztette, ha nem változtat az életvitelén, ne csodálkozzon, ha bajok lesznek.

– Hálás vagyok az orvosomnak, mert nála figyelmesebb doktorral még nem találkoztam. Már 21 éve ő a kardiológusom. Hatvanéves koromban is ő küldött bypassműtétre. Azt mondta, el kell fogadnom, hogy a szívem már nem fiatalodik, ezért ideje lenne elkezdenem a 81 évesek életritmusában élni, mert nem lesz jó vége. De arra büszke vagyok, hogy ismerve az eddigi életemet, a doktor szerint egy mutogatnivaló csoda vagyok! Persze hozzátette, beláthatatlan, meddig leszek a szeretteim körében, mert orvosilag már nem lehet követni engem. Kérte, tényleg építsem le azokat a dolgokat, amelyek sok energiát vesznek el, mert a motor nem fogja bírni – árulta el a Borsnak Gyuri bácsi, aki úgy érzi, élete egyik legnehezebben teljesíthető parancsát kapta, mert a nyüzsgés és a teendők éltetik.

– A kórházban töltött idő alatt beláttam, nincs más választásom, ha élni akarok. Márpedig még sokáig szeretnék! Azt is megtanultam, hogy a szívem érdekében bizonyos pillanatokban el kell számolnom háromig, és engedményeket kell tennem, nincs mese – mesélte nevetve.

Kárpáti úgy érzi, megfiatalodott a kórházi léttől, de azért örül, hogy a húsvétot már a családjával töltheti.

– Fogytam öt kilót az elmúlt két hétben, ezért most szívesen nézek tükörbe, mert jól nézek ki! – nevette el magát, majd így folytatta: – Remek családom van. Biztos vagyok benne, hogy a feleségem és a lányom kitüntető figyelmét fogom élvezni. A fiam pedig az első számú tanácsadóm. Még nekem is túl okos! Ha úgy adódik, tíz perc alatt elmondja, mit kéne csinálnom. És rossz tanácsot még sose adott! – büszkélkedett Kárpáti.