Hírek

Minden ami fontos

Az ország jelentős részét megrázta Bud Spencer halála, aki hétfő este hunyt el. Az olasz színész neve eredetileg Carlo Pedersoli volt, és vízilabdázóként részt vett az olimpián. Egyik legjobb barátja Kárpáti György volt, most a Ripostnak adott interjút.

Kárpáti György olimpia bajnok vízilabdázó évtizedek óta jó barátságot ápolt Bud Spencerrel, akit még a medencében Carlo Pedersoliként ismert meg. A magyar olimpikon korábban meglátogatta az olasz színészt, de Bud Spencer már nem tudja viszonozni a látogatást.

Carlo fia, Giuseppe Pedersoli hívott, hogy az édesapja nem jön többé, elhunyt - mesélte a Ripostnak Kárpáti, aki másfél éve egy forgatócsoporttal járt a legendánál.

Azt mondta nekem: Giorgio, te voltál a világ legjobb játékosa. Álljon elém az, aki mást állít. Százhetven centiméteresként is nagy voltál a medencében - mesélte Spencerről Kárpáti, aki 35 centivel alacsonyabb, s 40 kilóval könnyebb volt barátjánál.

Kárpáti egy érdekességet is felidézett, volt olyan, hogy Spencer hollywoodi szerződéssel a zsebében érkezett Magyarországra pólózni.

A meccs előtt megkért minket, ne bántsuk őt, mert egy hét múlva jelentkeznie kell a forgatáson, csúnyán mutatna szétvert arccal. Szót fogadtunk, cserébe az esti vacsoránál olasz dalokat énekelt nekünk. A pólótól sosem szakadt el, haláláig nézte a meccseket. Nemrég az olaszok magyarok elleni sikere után fel is hívott engem, hogy dicsekedjen.